11. Vienna international Tournament-zápis z turnaje

I letos vyjelo české kanoepolo na nedaleký turnaj do rakouského hlavního města. Šéftrenér Cvrček, který se turnaje kvůli zranění neúčastnil, vyslal do boje o medaile celkem čtyři týmy. Dva v A divizi a po jednom v kategorii do 19 a do 16 let

Za Prahu A nastoupili TéDéčko, Zůza, Ponny, Domča a po dlouhé odmlce se na zahraničním turnaji představila i Heebička. V první hře naše Áčko jednoznačně podlehlo bundesligovému Glauchau. Na tomto zápase bylo pikantní, že TéDéčko obvykle hraje právě v barvách německého celku. Ve druhém zápase se náš tým utkal s mnichovským Schleissheimer PC a po vítězství si do tabulky připsal klíčové tři body.

V posledním zápase ve skupině se Áčko střetlo s rakouským Linzem. Už od první minuty bylo vidět, že si týmy opravdu nic nedarují. Zápas byl plný tvrdých nárazů, soubojů zblokovaných střel a neustále se hrálo na hranici, nebo za hranicí pravidel. Největší hvězdou soupeře, byl nepochybně střelec, půjčený z litevského týmu Alytaus SRC. Na toho se podle očekávání zaměřil TéDéčko a při obrané fázi, mu nenechal zadarmo jediný centimetr. První poločas byl vyrovnaný. Pražské kanupolo zezačátku vedlo, ale soupeři se podařilo vyrovnat několika přesnými ranami litevského uragánu. Jednomu z gólů Linzu, ale předcházel očividný faul na brankáře a rozhodčí reagoval tak, že oběma rukama ukázal do hřiště a gól uznal.

Kdo si pozorně přečetl soupisku, dokáže si určitě představit, jakým směrem se utkání vyvíjelo dál oba dva týmy přidali na agresivitě a k rozhodčímu velice často létala peprná slova. Zápas se zlomil ve chvíli kdy TéDéčko vstřelil regulérní branku. Rozhodčí ale k překvapení všech jen rozpažil a odpískal faul na brankáře. Zanedlouho už držel v ruce žlutou kartu a poslal frustrovaného a rozohněného Tomáše na dvě minuty ze hřiště.

Najednou se celý zápas změnil. Bez TéDčka tým působil odevzdaně a inkasoval rozdílové góly. Při další střele litevského kanonýra, se Heebičce zlomil list. Na konci zápasu se ještě Zůza vrhla na rozhodčího, ale to už ničemu nepomohlo.

I přes dvě prohry se A týmu podařilo postoupit ze skupiny z druhého místa díky lepšímu celkovému skóre.

Ve čtvrtfinále poté Praha podlehla budoucím vítězům celého turnaje, týmu KCNW Berlin. I přes jednoznačný průběh zápasu a přes dvouciferný počet branek soupeře vstřelila Dominika dva nádherné góly. Další zápas Praha také prohrála a umístila se na 8. místě ze 14 týmů.

Druhé mužstvo Praha B, nastoupilo ve složení: Kodiak, Kráťa, Láska, Lucka a nizozemec Sam. Protože do jejich skupiny nedorazil polský Kaniow a béčko porazilo Neuburg, stalo se, že skupinu ukončili na postupové pozici. Postup ale odmítli a umístili se na poslední pozici jen s jednou výhrou.

Tým U19 za který hráli Robert, Hvězda, Šimon, Tom, Vašek, David a Legenda dokázal celý turnaj vyhrát. Devatenáctky projeli turnaj bez jediné ztráty bodu. Jejich konkurenti v boji o Vídeňský pohár byly Azurri U21, Cottbus a domácí UKK Wien. S UKK Wien hráli naše naděje celkem třikrát a pokaždé vyšli jako vítězové. Tým okolo kapitána Roberta Sladkého tak slaví druhou zlatou medaili vůbec.  Pro českou U19 byl tento turnaj pravděpodobně posledním zahraničním v této sezoně. Devatenáctky se teď budou po menších skupinkách připravovat na turnaje v Německu, ve kterých Robert, Tom, Šimon a Legenda nastoupí za Göttingen a Vítek s Hvězdou za Norimberk. Vašek s Davidem pojedou reprezentovat Pražské kanoepolo na mezinárodní turnaj v Irském Carryduffu.

Náš nejmladší kombinovaný výběr juniorů, za který hráli děti od 7 do 15 let, nastoupil v kategorii U16. Tam se střetl s Katowicemi, litevským Alytausem a s UKK Wien. Jediný kdo byl schopný naši šestnáctku porazit byli Litevci a U16 si tak veze krásné stříbrné medaile.

Turnaj ve Vídni byl taková sladká tečka na závěr kanoepolové sezony 2018. Pražské kanoepolo už teď čekají jenom domácí COC turnaje, juniorský turnaj v Irsku a samozřejmě vyšleme několik hráčů i na mistrovství Německa.

Legenda

 

Napsat komentář